natuurschoon zwemmen

We gebruiken de kracht van de natuur om het water te zuiveren.


Wat is een zwemvijver of natuurlijk zwembad?

Een zwemvijver of natuurlijk zwembad is een bad waarin het water schoon en helder wordt gehouden doordat er een biologisch evenwicht wordt gecreëerd. Onze filtersystemen zorgen voor voedingsarm water, zodat algen slecht groeien en er geen bestrijding nodig is.

Wat is het verschil tussen een zwemvijver en een natuurlijk zwembad?

Bij een zwemvijver filteren de planten in de vijver het water, terwijl er bij een natuurlijk zwembad een duidelijke afscheiding is tussen de natuurlijke filtering en het zwembad. Ook de uitstraling verschilt: een zwemvijver heeft vaak een natuurlijke vorm en uitstraling, een natuurlijk zwembad heeft vaak juist rechtere vormen en lijkt meer op een regulier zwembad.

Te Water 15 crop 02

Is het schoon en veilig om in te zwemmen?

Jazeker. De zwemvijver of het natuurlijke zwembad wordt gevuld met leidingwater: water dat je drinkt en gebruikt om in bad te gaan. Dat voelt en ruikt anders dan behandeld water en je krijgt er geen rode ogen van. Het water staat bovendien niet stil maar wordt continu rondgepompt.

Hoe lang zijn jullie bezig met de aanleg?

Het aanlegtraject, waarbij we in uw tuin bezig zijn, duurt gemiddeld vier weken.

Wat is er nodig aan onderhoud?

Een deel van het onderhoud kunt u zelf doen, waarover wij u graag bij de oplevering adviseren. Daarnaast is het verstandig elke zomer en elk najaar professioneel onderhoud uit te laten voeren. Dan worden onder andere het water en de pompen gecontroleerd en wordt beplanting gesnoeid of vervangen. Bij goed en toereikend onderhoud gaat een zwemvijver of natuurlijk zwembad jarenlang mee.

Kan een zwemvijver verwarmd worden?

Dat kan zeker. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, waaronder zeer energiezuinige toepassingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van lucht- en aardwarmte in combinatie met solar-afdekkingen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig in mijn tuin?

Een natuurlijk zwembad of zwemvijver kan in principe in elke tuin worden aangelegd: we denken graag mee met uw situatie en leveren maatwerk. Er is wel een minimale diepte nodig van 1,5 meter voor een zwembad en 1,8 meter voor een zwemvijver. Ter indicatie: het kleinste bad dat we ooit hebben gemaakt is 2,5 bij 2,5 meter – en dankzij een jetstream is zelfs dat bad geschikt om baantjes in te trekken.

Wat kost een zwemvijver of natuurlijk zwembad?

U kunt denken aan een vanaf-prijs van dertigduizend euro. Het aanleggen is een arbeidsintensief proces en kan worden vergeleken met de aanleg van een regulier zwembad. Wij leveren daarbij altijd maatwerk, variërend van een eenvoudige zwemvijver tot een natuurlijk zwembad met vlonders, terrassen en een poolhouse. De prijs hangt dan ook van verschillende factoren af, waarbij kleiner niet per se goedkoper betekent. 

Te Water 09

Heeft u nog andere vragen omtrent natuurschoon zwemmen?
Neem via onderstaand formulier contact met ons op.